Quantcast
Channel: Sultan Papağanı Forumu - Sultanpapaganlari.com - Genel
Viewing all 2949 articles
Browse latest View live

Kuşlarla ilgili ilginç bilgiler...

$
0
0
Bazı kuşların ölen arkadaşları için 'cenaze töreni düzenliyor olabileceği' ortaya çıktı.

Batı çalı kargalarını inceleyen ABD'li bilim adamları, ölen bir kuş görünce yem aramaya ara verdiklerini ve birbirlerine seslenip ölü kuşun başında toplandıklarını keşfetti.

Animal Behaviour dergisinde yayımlanan makalede, kuşların bu davranışı tehlikeye karşı birbirlerini uyarma amacıyla geliştirmiş olabileceği belirtiliyor.

Araştırma, California Üniversitesi'nden Teresa Iglesias ve ekibinin imzasını taşıyor.

Iglesias ve ekibi, çalı kargalarının yaşam alanlarına çeşitli nesneler bırakarak, kuşların tepkisini inceledi.

Bıraktıkları nesneler arasında farklı renklerde tahta parçaları, ölü kuşların yanı sıra dost ve düşmanlara nasıl tepki vereceklerini anlamak amacıyla konan, içi doldurulmuş çalı kargaları ve boynuzlu baykuşlar vardı.

TEHLİKE İŞARETİ

Çalı kargaları; renkli tahta nesnelere tepki vermezken, ölü bir çalı kargası bulduklarında tehlike işareti veren sesler çıkararak uzaktaki arkadaşlarını uyardı.

Daha sonra ölü kuşun etrafında toplanan çalı kargaları; birbiriyle uyumlu olmayan sesler çıkararak başka çalı kargalarını da olay yerine çağırdı ve büyük bir davranış değişikliği göstererek, bir gün boyunca yem aramaya çıkmadı.

Çalı kargaları içi doldurulmuş baykuşları görünce de toplanarak, tehlike sinyalleri veren sesler çıkardı. Ayrıca baykuşu korkutmak amacıyla üzerine doğru uçtular.

Doğada zürafa ve fil gibi hayvanların da aynı familyadan bir hayvan öldüğünde yalnız bırakmadıkları biliniyor.

Bu da bilim adamlarına hayvanların ölümü anladığını ve yas tuttuğunu düşündürüyor.

Alıntıdır...( http://www.tumhaber.com.tr/HaberOku.php?haber_id=93922 )

selam abilerim

$
0
0
bende sultan papağanı alıcam bugun fakat erkek yada dişi olduğunu nasıl anlayabilirim ve bana işimi görebileceğim bi kafes lazım yardımcı olursanız duacınız olurum şimdiden teşekkürler

Çift Muhabbet Kuşundan Sultana Geçişde Birkaç Soru ?

$
0
0
Evet arkadaslar baslikta belittigim gibi 5 yil birlikte oldugum muhabbet kuslarim çapkin ve mavis vefat edeli 1 ay oldu cok uzulmustum ki benden daha cok ailem de uzulmustu ta ki pet shopun onunden gecerken Fistigi (sultan papaganimizi) gorene kadar hemen pet shopa sordm ve adam erkek ve yavru dedi bende biraz arastirma yaptim ve kafesin felan uygunlugunu ogrendiken sonra gittim ve aldim findigi ve size bazi sorularim var sanirim lutino cinsiyeti anlasilmiyor pet shopcuya guvenmek zorundayim ayrica ailem de cok sevdi findigi :-)
[Resim: npsmd.jpg]

Evet parmagimiza cikiyor ilk aksam su ve yem tuketimine basladi.
Ama sorunumuz cooook fazla uyuyor. Ve hala otmedi pet shopcu normal diyor yavru oldgu icinmis.
Birde yasini ogrenebilirmiyim?
Ayrica ucusta sorun yok ama konarken bir yerlere carpiyor ve pet shopcu ucurmamamizi kanadinin cok hassas oldugunu soyledi mumkun oldugunca ucurmamaya calisiyorum ama bazen kendisi ucuyor.
Yorum yapan herkese sonsuz tesekkurlerimi sunarim.
Imla yanlislari icin ayrica ozur dilerim tabletten yazmak zor.
http://j1306.hizliresim.com/1b/1/npt44.jpg

Albino arayanların dikkatine!!!

$
0
0
Albino arayanlara dikkat. Esenyurt Köyiçinde ki pet shop da 1 adet albino satılıyor. 165 lira diyor. Pazarlıkla 150 olur. Yardımcı olmak istedim.

sultanlarım 1 hafta önce çiftleştiğini görmüştüm

$
0
0
merhaba arkadaşlar.. sultanlarım çiftleşti dişi 2-3 gündür beni görünce hemen yuvalığa giriyor dişi girdiğinde de erkek kafesin demirliklerini, yuvalığın kapısını sert bir şekilde gagalayıp duruyor ne anlam ifade ediyor acaba. takip ediyorum sizi zaman buldukça bu güzel sitede bilgisi olan güzel insanlar olduğu için seviniyorum teşekkürler herkese.

[Resim: 339rjmr.jpg]

[Resim: fumfk9.jpg]

[Resim: 2nscqh0.jpg]

Kafes Kuşlarında Yaşam Felsefesi. ( Makale )

$
0
0
Bir yakınımız hastalandığı zaman hep şunu söyleriz ''GEÇMİŞ OLSUN''. Geçmiş olsun , hastalıktan bir an önce kurtul sağlıklı yaşantına geri dön anlamında söylenir. Yada yine sevdiğimiz birisi için aman dikkat et üşütme, buzda kayıp düşme, üstüne kalın birşeyler al, bol bol C vitamini tüket, emniyet kemerini takmayı unutma vs vs bir çok iyi dilek örnekleri veririz. Bunları uygulayanlar %100 olmamak kaydı ile % 90 kötü risklerden uzaklaşmış olur. Bu dilekler her zaman sevidğimiz değer verdiklerimizin başına kötü bir şeyler gelmesin diye kurduğumuz cümlelerdir.

Aynı özen ve gereksinimi beslediğimiz kafes kuşlarınada göstermeliyiz. İnsanların bu sözler altında uygulayıp yada uygulamaması tamamiyle kendi tercihleridir. Fakat bizim emrimiz altında bulununan kafes kuşlarının kendi tercihleri olmadığı gibi tamamiyle bizim iyi niyetimizle alakalı olarak yaşamlarını sürdürmektedirler. O zaman bizler bu konuyu kimi zaman göz ardı etmemize rağmen layıkı ile yerine getirmeliyiz. Evimizde bir yada birden fazla kafes kuşu besliyorsak, bu hangi kafes kuşunu beslediğimize bağlı olarak yaşaması için ne tür koşulların oluşması gerektiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. İnsanlar gibi kuşlarında yaşam felsefi birbirine benzer. Doğar- büyür- ürer ve Ölürler. Daha öncede bahsettiğim gibi her ne kadar yaşam standartları tüm canlılar için ortak görünsede bu süreci sağlayacak olan kişinin bizim kendimiz olduğunu unutmayalım. Minik Canların gaz, fren vites ve direksiyonunun bizim elimizde ve tercihimizde. Doğada kuşlar kendilerine göre bir yaşam felsefesi geliştirmişlerdir. Bu yaşam felsefesi bağlı bulunduğu coğorafik yapıya göre değişiklikler göstermektedir.
Değişikliklerin oluşumuna göre yaşamak için ne gerekiyorsa sitematik ve düzenli olarak her zaman bunu yapmaya özen gösterirler. Altını çizdiğim sistematik ve düzenli kısmını bir kez daha düşünün, çünkü üstünde durmak istediğim vurgulamak istediğim genel ayrıntı bu kelimelerde gizli. Doğada sistematik ve düzenli olarak besin öğelerini tüketen kuş doğal afetler dışında ( Sel, yangın, insan ) uzun yıllar yaşayabilmektedirler. Bu gerçek gösteriyorki kafeste bizlerin tercihinde olan kuşlarımızı düzenli ve sistematik bir şekilde besleme zorunluluğumuz vardır. Bu zorunluluğu gerçekleştirmeyenlerden şu cümlaleri duymamız kaçnılmazdır. *Kuşum yumurta yaparken öldü, kabuksuz yumurta yaptı, yavruları çıktı fakat bakmadı, tüye girdi ama çıkmadı, çok zayıfladı kurumaya girdi, tüye girmedi, bir kez yumurtladı bir daha yuva örüp yumurtlamadı, kafası şişti, gözü şişti vs. Bu olguların hepsini duyduğumuzda genelde kuşlarımızı suçlarız. Okadar emek verdik ama bir yavru ile vermedi. Ama olayın gerçeği bahsettiğim gibi tamamiyle bizim tercihimizde. Bizim tercihimiz ne yönde ise o yöne doğru gidebiliriz ancak. Şu cümleler kulağıma gelmeye başladı bile, tüm kuşlarıma aynı bakıyorum.
A kuşu çok iyi fakat B kuşum çok kötü. Haklılık payı yüksek, ama şuda unutulmamalıki kuşlarımız kafes içinde siz bakmadığınız zaman ki her kuş bunu başaramıyor kendi kendine stres faktöürünü azaltarak bir yaşama düzeni kuruyor. Bir nevi kendini kafes ortamına adapte ediyor. Bunu başarabilen kuş, Ömür boyu sadece kenevir ile hayatta kalıyor. Yada temiz olmayan ortamlarda mükemmel derecede randımanlı oluyor. Ahmet amcanın kuşu 10 yıldır kenevirden başka bir şey yemiyor denmiştir, görmüşüdür duymuşuzdur. Ahmet amcanın kuşu gibi kaç kuş var, o kuş kendini Ahmet amcanın bakım düzeniği dışında o yaşama adapte etmiştir. Bu tip kuşlar her zaman olmamaktadır. Bu gibi veya buna benzer durumlara bakarak sakın olaki böyle bir beslenme düzeni içine girmeyiniz. Görüldüğü gibi Ahmet amca farkında olmadan düzenli ve sistematik bir beslenme grafiği ile kuşu adapte etmiştir. Bu konudan yola çıkarak, Ahmet amca kuşuna bir gün marul yedirirse kuş artık bu marulu her zaman ister. Çünkü beslenme düzenini değiştirdiniz artık. Tekrar vermediğiniz zaman farkında olmasınız ama kuşun vucudunda değişimler başlamıştır. Beyin sürekli o besin için sinyal gönderir ve bulamadığı durumda stres faktörünü ortaya koyar. Hastalıkların başlıca nedenide stres faktörüdür. Verdiğim Örnek gibi benzer bir çok örnek yaşantımızda mevcuttur. Peki kafes kuşlarından maxsimum düzeyde verim alabilmek içi neler yapmalıyız.

1. Beslediğimiz kuşa göre düzenli ve sistematik bir bakım cetveli uygulamalıyız ve bunu hiç aksatmadan uygulamalıyız.
2.Kafamıza estiği zaman, bizim istediğimiz şeyleri vermemeliyiz. Kuşun ihtiyacı olan şeyleri vermeliyiz.
3. Yemleme düzenini bilmeliyiz. Her zaman aynı şekilde uygulamalıyız. Tüy zamanı, tüyden soraki süreç, eşe atmadan önceki süreç, eşe attığımız zamanki süreç ve eşten ayırdığımız zamanki süreçte yemleme cetveli oluşturmalıyız. Yemleme düzeniğini oluştururken bu evrelerde hangi besinlere ne kadar ihtiyaç duyar bunları bilmemiz gerekiyor. Sizlerinde bildiği gibi kuşlara enerji veren yapı taşı karbonhidrattır. Yağlı tohumlar enerji vermez sadece enerji depolar. Tohumların ne kadar verilmesi gerektiğini bilmeniz veya Bu işi yapan firmadan bu tür besinleri karışık olarak almanız daha çok fayda sağlayacaktır. Karbonhidrat 75% Protein 12% Yağ 4% (1%) Enerji 1 kcal/g(kanaryanın ağırlığı)
4. Bunların yanı sıra vucuda gerekli olan VİTAMİNLERİ sağlamalıyız. Vitamin A 5000 IU/kg Vitamin D 1000 IU/kg Vitamin E 20 IU/kg Vitamin K 1 IU/kg Thiamin 5 ppm Riboflavin 10 ppm Niasin 75 ppm Piridoxin 10 ppm Pantothenik asit 15 ppm Biotin 0.2 ppm Folik asit 2 ppm Vitamin B12 10 ppm Kolin 1000 ppm Bu tür komplex vitaminleri yine hazırladığını ve kuşun geçirdiği evreye ve döneme göre sitematik olarak vermeliyiz.
5. MİNERALLER in takviyesini unutmamalıyız. Kalsiyum 0.5% Fosfor 0.4% (.25%) Sodyum 0.15% Potasyum 0.4% Magnezyum 600 ppm Manganez 75 ppm Demir 80 ppm Çinko 50 ppm Bakır 8 ppm Iyot 0.3 ppm
6. Amino asitler Lisin 0.6% Methionin 0.25% Yukarıda Sıraladıklarım kuşlarımızın için gerekli olan öğelerdir. Bu öğeleri düzenli ve sistematik olarak verebilmeliyiz.
7. Bunların yanı sıra belirli dönemlerde iç ve dış parazit temizliğini yapmalıyız.
8. Aldığımız yemleri ne yazıkki ülkemizde varmı bilmiyorum. yemin kabuk düzeyinde oluşan ve kanaryaya zararı bulunmayan bu parazitleri yok eden bir toz mevcut. İsmini hatırlarsam bir ara yazarım burada. Avrupada kullanılan bir madde. Sanırım Yüksel Yeşilkaya bu konuda yardımcı olabilir bizlere.
9. Öenmli ama dikkat edilmesi gereken bir konuya değinmek istiyorum. Her ne kadar yukarıdaki maddeleri uygulasak bile yinede önlem olarak eş dönemi öncesi ve korunma amaçlı antibiyotik uygulaması yapmalıyız. Tabiki bunun için en uygunu sanırım ESB3 kürü olacak. Kafes kuşlarında yaşam felsefesi bunları sadece sistematik ve düzenli bir halde uygularsanız gerçekleşmektedir. Ozaman birden fazla kuşta aynı verimi ve zevki alırsınız. O iyi bu kötü gibi kuşlarınıza suçu atmassınız. Hastalıkta tedavi etmek yerine, hastalanmamasını sağlamalıyız. Tıpkı bizi sevenlerin aman şuna buna dikkat demesi gibi bizlerde kuşlarımıza aynı özen ve dikkati göstermeliyiz ve uygulamalıyız. Hadi bakalım kuşlarınız için GEÇMİŞ OLSUN dememek için kendimize düzenli ve sistematik bir bakım programı hazırlayalım.


Kaynak gösterilerek başka sitelerde yayınlanabilir. Saygılarımla. Cemil ÇİÇEK

Kuş Tüylerinin Yapısı

$
0
0
Kuşların sürüngenlerden evrimleştiğini iddia eden evrim teorisi, bu iki ayrı canlı sınıfı arasındaki dev farkları asla açıklayamamaktadır.
Kuşlar:
İçi boş hafif kemiklerden oluşan iskelet yapıları, kendilerine özgü akciğer sistemleri, sıcakkanlı metabolizmaları gibi özellikleriyle sürüngenlerden çok farklıdır. Kuşlarla sürüngenlerin arasına aşılmaz bir uçurum koyan bir başka özellik ise, tamamen kuşlara has bir yapı olan tüylerdir.

Tüyler:
Kuşları bu kadar ilginç kılan estetik unsurlardan en önemlisidir. “Tüy gibi hafif” sözü tüyün o zarif yapısındaki mükemmelliği açıklar niteliktedir.

Temelde protein yapısına sahip olan tüyler keratin adı verilen bir maddeden yapılmıştır. Keratin, derinin alt tabakalarındaki yaşlı hücrelerin besin ve oksijen kaynaklarından uzaklaşarak ölmesi ve yerlerini genç hücrelere terk etmesi sonucu oluşan sert ve dayanıklı bir maddedir.

Kuş tüylerindeki tasarım hiçbir evrimsel süreçle açıklanamayacak kadar komplekstir. Ünlü kuş bilimci Alan Feduccia, “tüylerin her özelliği aerodinamik fonksiyona sahiptir. Hafiftirler, kaldırma kuvvetleri vardır ve kolaylıkla eski biçimlerine dönebilirler” der. Feduccia, evrim teorisinin çaresizliğini ise şöyle kabul eder:

Uçmak için böylesine tasarlanmış bir organın, nasıl olup da ilk başta başka bir amaca yönelik olarak ortaya çıktığını anlayamıyorum.

Tüylerdeki bu tasarım, Charles Darwin’i de çok düşündürmüş, hatta tavus kuşu tüylerindeki mükemmel estetik kendi ifadesiyle Darwin’i “hasta etmiş”ti. Darwin, arkadaşı Asa Gray’e yazdığı 3 Nisan 1860 tarihli mektupta “gözü düşünmek çoğu zaman beni teorimden soğuttu. Ama kendimi zamanla bu probleme alıştırdım” dedikten sonra şöyle devam ediyordu:

Şimdilerde ise doğadaki bazı belirgin yapılar beni çok fazla rahatsız ediyor. Örneğin bir tavus kuşunun tüylerini görmek, beni neredeyse hasta ediyor.


Tüycükler ve Çengeller
Eğer bir kuş tüyünü mikroskop altına alır ve incelersek, karşımıza olağanüstü bir tasarım çıkar. Tüylerin ortasında hepimizin bildiği uzun ve sert bir boru vardır. Bu borunun her iki tarafından yüzlerce tüy çıkar.

Boyları ve yumuşaklıkları farklı olan bu tüyler kuşa aerodinamik özellik kazandırır. Ancak daha da ilginç olanı, bu tüylerin herbirinin üzerinde de, “tüycük” denilen ve gözle görülemeyecek kadar küçük olan çok daha küçük tüylerin bulunmasıdır. Bu tüycüklerin üzerinde ise “çengel” adı verilen minik kancalar vardır. Bu kancalar sayesinde her tüycük birbirine sanki bir fermuar gibi tutunur. Bu muhteşem yaratılışı daha yakından görmek için turna kuşunun tüylerinin yalnızca birisini ele alalım. Bu tek tüyün üzerinde, tüy borusunun her iki yanında uzanan 650 tane incecik tüy vardır. Bunların her birinde ise 600 adet karşılıklı tüycük bulunur. Bu tüycüklerin her biri ise, 390 tane çengelle birbirlerine bağlanır. Çengeller bir fermuarın iki tarafı gibi birbirine kenetlenmiştir. Birbirine çengellerle kenetlenen tüycükler, o kadar bitişiktir ki, duman üflendiği takdirde bile aralarından geçemez. Çengeller herhangi bir şekilde birbirinden ayrılırsa, kuşun bir silkinmesi veya daha ağır hallerde gagasıyla tüylerini düzeltmesi tüylerin eski haline dönmesi için yeterlidir.

Kuşlar hayatlarını devam ettirebilmek için tüylerini daima temiz, bakımlı ve her an kullanıma hazır tutmak zorundadır. Tüylerin bakımı için kuyruklarının dibinde bulunan yağ keselerini kullanır. Gagalarıyla bu yağdan bir miktar alarak, tüylerini temizler ve parlatır. Bu yağ, yüzücü kuşlarda, suyun içinde veya yağmur altındayken suyun deriye ulaşmasına engel olur.

Dahası kuşlar tüylerini kabartarak, soğuk havalarda vücut ısılarının düşmesini engeller. Sıcak havalarda ise tüylerini vücutlarına yapıştırarak, vücutlarının serin kalmasını sağlar.


Tüy Tipleri
Vücudun çeşitli yerlerinde bulunan tüylerin her birinin görevi farklıdır. Kuşun karnındaki tüyle kanat ve kuyruk tüyleri birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Büyük tüylerden meydana gelen kuyruk tüyleri dümen ve fren görevini yerine getirir. Kanat tüyleri ise, kanat çırpma esnasında açılarak yüzeyi genişletecek ve kaldırma kuvvetini artıracak bir yapıdadır. Kuşun kanadını aşağı doğru çırpması sırasında, tüyler birbirlerine yakın duruma gelerek, aralarından hava sızması engellenir. Kanatların yukarıya doğru kalkışı esnasında ise tüyler iyice açılarak aralarından havanın geçmesine elverişli bir pozisyon alır. Kuşlar, uçabilme yeteneklerini koruyabilmek için belirli dönemlerde tüy döker. Yıpranmış ya da yırtılmış büyük tüyler, görevlerini tam olarak yerine getiremedikleri için hızla yenilenir.
Alıntıdır...

Kuşlarda Güneş Işığı Etkeni

$
0
0
Güneş ışığı almayan insanların nasıl soluk ve bembeyaz bir cildi oluyorsa bu kuşlarınız içinde geçerlidir.
Güneş ışığını tam olarak alamayan kuşlarda 2-3 sene gibi bir zaman dilimi içersinde renklerde matlaşma ve yumurtlamalarında zorluklar , verimsizlik , kusun yerini sevmemesi , stres VB nedenleri ortaya çıkarır .
neşeleri de istediğiniz gibi olmaz durgun ve kırık olurlar , hastalıklara karsı dirençsizdirler. Bağışıklık sistemleri zayıf dır. Burada uzun uzun güneş ışığının faydalarını anlatmayacağım ancak yasayan bütün canlılar için vazgeçilmez bir yasam kaynağı olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu bağlamda kuşlarımızın da güneş ışığına yedikleri yem,içtikleri su oranında son derece ihtiyaçları vardır. Özellikle yavrularımızı aldığımız su mevsimde onların tüyden çabuk çıkması ve daha sağlıklı yavrular için doğal güneş ışığına ihtiyaçları vardır kuşlar üstlerine gelen direkt güneş ışıklarından nefret ederler onlar için bir sabah güneşinde demlenmek , keyif yapmak hatta banyo yapmak çok hoşlarına gider tüylerini bazen sererek açarlar hatta kümesinizin neresi güneş alıyorsa taban da bile keyif yaptıklarını,tabanda ki kum da banyo ihtiyaçlarını giderdikleri görebilirsiniz GÜNEŞ IŞIĞI ALAN KUŞLAR GÜNEŞ DE KAN TOPLAR RENKLERİ DAHA PARLAK VE SAĞLIKLIDIR.

Her şeyin doğalından yanayım ancak çeşitli nedenlerden dolayı (yer sorunu vb. gibi)kuşlarımıza şayet güneş ışığı sağlayamıyorsak en azından bu işleve yakın özellikleri olan aydınlatmalarla bu isi bir nebzede olsa sağlayabiliriz.

Kuşların ışık dan yoksun ortamda bulunmaları, döllenmelerde büyük etken dir. Erkek kusun hormonları, normal şartlardaki kuşlara nazaran 10 kat düşük olur, buda genetik bozukluklar,bünyede değişiklikler, tüylerde bozukluklar gibi kendini gösterir. yine yarışçı arkadaşlar bakımından dikkat edilmesi lazım gelen olaylar zinciri, karartmalar, yavruların eğitimi, yavru alimi, ayrış öncesi , yarış sonrası, ışık la oynama, karatmalar gibi, aslında hepsi baslı basına konuları açar ve konuyu çok uzatmış oluruz. Işıksız ortam veya kış ortamında erkek kuşların bildiğiniz gibi döl torbaları büzüşür, daha az döl salgısı oluşur, hasta kuşlarda da bu aynisidir. bu döl torbası büzüşmeleri bizim dinlenme zamanı dediğimiz kış sezonu süresince devam eder, sizsiz olun kış aylarında bile kuşlarınızın güneş ışığından en iyi faydalanacak zemin oluşturun , onların doğal ışık almaları döl torbalarında gelişmeyi sağlıklı kılar, kendilerini yenilemelerini sağlar is de bu nedenle kuşlarımızı kış aylarında üretime hazırlamak , es zamanı aylarını en iyi şekilde kullanmak , çok kısa geçen üretim aylarından en iyi verimi almak ve bu ayları iyi değerlendirmek sağlıklı bir kış dinlenmesinden geçer.

Alıntıdır...

Kur Mu Yapıyorlar? (Videolu)

$
0
0
Arkadaşlar dişi papağan öne felan eğiliyor. Ötüşler yapıyor. Erkekte aynı şekilde ötüşler yapıyor. Acaba çiftleşecekler mi? Erkek kuşu dün aldım. Bu kadar kısa zamanda olur mu? Erkek 1, dişi ise 1,5 yaşında. Buyrun videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim.

Sultanıma arkadaş muhabbet düşünüyorum ?

$
0
0
Herkese merhaba 2 hafta önce aldıgım sultanıma muhabbet düşünüyorum yavru ikisini aynı kafeste tutabilirmiyim ?[/align]

hoşgeldin :)

$
0
0
yeni sultanım eve geldiğinden beri omzumdan ayrılmıyor kuç daha 9 aylık ve eğitimsizz Acik-agizli-gulumseme

Yavrularım

$
0
0
2 tane s.papağanım var daha 2 aylıklar tuylerı falan yenı cıktı Acik-agizli-gulumseme sorum var size sultanlar hakkında hiç birşey bilmiyorum çünkü. Papağanlardan 1nin öterken yaptıgı hareket var ayagının tekını öne atıyor boşluğa bu ne anlama gelıyor ve günde 2 saat (benım gordugum vakıt bu kadar) tüyleriyle oynuyolar sorun yoktur dımı normal birşey çünkü jakom vardı tüyleriyle o kadarilgilenmıyordu ve son sorum > kafesın yanında kanarya kafesı var 2 tane kanaryam var bunların bırlıkte olması papağanıma sorun yaratırmı veya kanaryalarıma sorun yaratırmı ??

Pasam gitti :(

$
0
0
Rabbim kimseye gostermesin bir evcil hayvanin elinde olmesini Sad
Pasamin sabah hic bir seyi yoktu hatta 7 de o kaldirdi beni.
Ogleden sonra durgunluk vardi uykusu vardir diye onemsemesim aksam kusmasi basladi 2 saat sonra
Kopuk geldi agzindan yine kusmaya devam baytril verdim suya karisik siringa ile
Ama nafile... 1 saat sonrada yani yaklasik16dk once elimde ......
Offff ben ki haril haril ona es bakarken. Inanmazsiniz ev ahalisi aksamdan beri yemek bile yemedi
Simdide herkes bir odada agliyo

Offfffff Confused

Duşkısının değiştiğini gördüm.

$
0
0
Kuşlarım günlük besinlerinde hiçbir değişme yapmadım yumurta maması ve yem olarak devam ediyorum. Geçen günlerde dışkısının kahverengini aldıgını gördüm pek önemsemedım bugun cok faklı olmuştu. Fotolara bi bakarmsıınız.

[Resim: jz8a4p.jpg]
[Resim: ffa8vn.jpg]

Çiftleşmiyorlar (RESİMLİ)

$
0
0
Arkadaşlar bende 1erkek 1 dişi sultan papağanı var yuvalarını yaptım ama bir türlü çiftleşmiyorlar birbirlerini kaşıyorlar,öpüşüyorlar ama çiftleşmediler ikiside çok cana yakın tepemden inmiyor.Dişi sultan papağanım erkek olandan konuşmayı öğrendi acaba erkek mi diye düşündüm ama yanakları çok açık renkli.


[Resim: 2v2wr9g.jpg]

kafa sallıyor ?

$
0
0
merhaba arkadaşlar az önce şarkı açtım kuşlar kafalarını sallıyorlar ve çok ötüyolar sizce sorun varmı yoksa iyi bişeymi ?
bide bi sorum var 2 si erkek veya dişi olsa birbirlerini kaşırlar onu biliyorum ama öpüşürlermi ?

Sakarya'da kuştan anlayan veteriner

$
0
0
arkadaşlar merhaba. ne yaparsam yapayım muhabbet kuşumun sindirim sorunu düzelmedi. bugün baytril verdim ama gecesinde yine dışkısında yem buldum. yani cidden sakin kalmak mümkün değil. 4 gün boyunca baytril vereceğim ama onu kusar halde, kabarık halde, dışkısı sorunlu halde bulmaktan usandım artık. 10 gündür böyle. sabahları neşeli, eğlenceli ama akşama doğru bambaşka bir kuş oluyor. burada veterinere danıştım; "kuşlarla pek ilgilenmiyoruz ama" diye söze başladı. google'da falan arama yaptım ama adam gibi bir yer bulamadım. ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. yazık yavruma. sakaryalı arkadaşlar, eğer sakarya'da kuştan anlayan bir veteriner biliyorsanız ve bana önerirseniz çok sevinirim. lütfen kuşum için dua edin, bana da sabır dileyin arkadaşlar.

Banyo Yapmaktan Çekiniyor ?

$
0
0
Merhaba Arkadaşlar Bende 6-7 Aylık Bir Sultan papğanı Var Cinsi Lutino Ve Erkek Sanırım Kuş Bnde 2-3 Aydır Duruyor Ben Bunu Fısfısla Yıkıyo biliyorum Ama Yinede Korkuyor O Yuzden Kendisi Yıkansın Diye Buna Bir Tabak Aldım Suyu Doldurdum Bıraktım Az Gözetledim Tabağın Üstine Çıktı 2-3 Kere Su İçti Sonra Ole Bekledi şuan Kendini Kaşıyor Amam Suyun İçine girmiyor Acaba kendisi yıkanması İçin Ne Yapabilirim Yardımlarızınz İçin Saolun

Yavrularım

$
0
0
2 tane yavru sultanım var herşeyi birlikte yapıyorlar ayrılamıyolar ama yem yerken hep kavga içerisindeler 3 tane yemlik var birbiirnden ayrılamadıkları için ikiside aynı yemlikten yemeye calısıyo ve kavga cıkıyo Acik-agizli-gulumseme ne yapmamı önerirsiniz ve 1 sultanımın tırnakları sıyah anlamadım gıttı eve gıdınce fotoğraf atarım

Mülayimden Kur ötüşü :)

Viewing all 2949 articles
Browse latest View live