Quantcast
Channel: Sultan Papağanı Forumu - Sultanpapaganlari.com - Genel
Viewing all 2949 articles
Browse latest View live

Muhabbet kuşu yerine sultan papağanı ?*

$
0
0
Arkadaşlar muhabbet kuşu besliyordum , bu forumu gördükten sonra sultan papağanı hevesi sardı yandı tutuşturdu muhabbet kuşlarımı akvaryumcuya satıyım diye düşünüyorum 10 tl diyor biri gölge mavisi biri beyaz kanatlarında siyahlıh var hafif ve kanat ile kuyruğunun tam orda muhteşem bir mavi lik var Smile kıyamıyorum ama bu sultan papağanlarınada bayıldım sizce ne yapmalıyım kararsız kaldım

Eski kuşum seni çok özledım ya :( (Videolu)

bu pek geveze yahuu :) aşkım benim... :)

$
0
0
zaman zaman bişiler anlatıyor ama ne anlatıyor acaba Smile


Konuşabilen Papağan Türleri Genel Bilgi.!!.!!

$
0
0

KAKUDU PAPAĞANI

Kakadu sınıfının tüm üyeleri çok oyuncu ve kolay evcilleşebilen türlerdir. İnsanlara çok yakın ve sürekli ilgi isteyen bir sınıftır.Kakadu türlerinde kronik derecede bağırma sorunu gözlemlendiğinden bu konuda iyi eğitilmesi gereklidir. Çıkarmış olduğu ses alçak irtifadan uçan bir uçağın sesini aşabilir! 110-120db üzeri insan kulağı zararlı kabul edilirken molukkan kakadu 135db(!)'ye ulaşabilir. Tüy yolma sorununu tüm kakadu türlerini etkiler.

BENCE: Kakadu türlerinin en küçük üyeleri de dahil olmak üzere evde beslenebilecek 'pet' niteliğinde olmadıklarını düşünüyorum.
[Resim: tur_moluccan.jpg]

Adı: Molukkan Kakadu
Latince adı: Cacatua alba
Boyu:45 cm
Ortalama Ömrü:40 Yıl

Konuşma Yeteneği: Düşük
Ses Seviyeleri:Çok Yüksek
Bakım: Zor

[Resim: tur_sulfurkakadu.jpg]

KONUR PAPAĞANI

Ülkemizde ender olarak bulunabilen bir sınıftır. Genelde kolay evcilleşebilen ve insanlara yakın türlerden oluşur. Konuşma yeteneği düşük olsa da diğer vasfıları dolayısıyla yeni başlayan papağanseverler için uygundur.

[Resim: tur_guneskonur.jpg]

Adı: Güneş Konur
Latince adı:Aratinga Solstitialis
Boyu:30cm
Ortalama Ömrü:25 Yıl

Konuşma Yeteneği: Düşük
Ses Seviyeleri:Orta
Bakım: Kolay

[Resim: tur_patagonyakonur.jpg]

ARA-MACAW PAPAĞANI

Mükemmel görünüşe sahip ve oldukça alımlı bir sınıftır. Çok geniş bir kafese ve uçabileceği, egzersiz yapabileceği geniş ve boş bir alana ihtiyaç duyar. Daha küçük türleri olmasına rağmen genellikle boyları 85 cm (!) dir.

BENCE: Araların boyut, ses seviyesi ve ihtiyaç duyduğu alan nedeniyle evde beslenebilecek 'pet' niteliğinde olmadıklarını düşünüyorum.

[Resim: tur_sarimaviara.jpg]

Adı: Sarı-lacivert Ara
Latince adı:Ara Ararauna
Boyu:85cm
Ortalama Ömrü:80 Yıl

Konuşma Yeteneği: Yüksek
Ses Seviyeleri:Yüksek
Bakım: Zor

[Resim: tur_yesilkanatara.jpg]

Adı: Yeşil Kanatlı Ara
Latince adı:Ara macao
Boyu:85cm
Ortalama Ömrü:80 Yıl

Konuşma Yeteneği: Düşük
Ses Seviyeleri:Yüksek
Bakım: Zor

GEVEZE LORİ PAPAĞANI

Papağan türleri içerisinde belki de en gösterişli renklere sahip sınıftır. Oyunculuğu nedeniyle papağanların 'palyaçosu' olarak da nitelendirilebilir. Polen, nektar, çiçek özü ve meyve ağırlıklı beslenmesi nedeniyle bakımı en zor sınıftır. En tecrübeli papağanseverler bile bu türün beslenme ihtiyaçları nedeniyle bakımında zorlanabilir. Tohum ağırlıklı beslenmesi durumunda ömrü %50'den fazla kısalacaktır.

[Resim: tur_gevezelori.jpg]

Adı: Geveze Lori
Latince adı: Lorius garrulus
Boyu:30 cm
Ortalama Ömrü:35 Yıl

Konuşma Yeteneği: Orta
Ses Seviyeleri:Yüksek
Bakım: Zor

Özellikleri: Adından anlaşılacağı üzere loriler arasında en fazla konuşma yeteneğine sahip türdür.

AMAZON PAPAĞANLARI

Genellikle konuşma yeteneği yüksek, insana yakın ve kolay evcilleşebilen türlerdir. Çiftleşme döneminde, hormonal dalgalanmaya bağlı olarak agresiflik gösterebilir. Bağırmaya oldukça yatkındır, dolayısıyla iyi bir eğitimden geçmesi şarttır. İlk kez papağan besleyenler için uygun değildir.

[Resim: tur_sarikafaliamazon1.jpg]

Ad: Sarı Kafalı Amazon
Latince ad:Amazona Oratrix
Boyu:36cm
Ortalama Ömür:40 Yıl

Konuşma Yeteneği: Yüksek
Ses Seviyeleri:Orta
Bakım: Orta

Özellikleri: Amazonlar arasında en fazla konuşma yeteneğine sahip türdür.

[Resim: tur_jardine.jpg]

Ad: Jardine Papağan
Latince ad: Poicephalus gulielmi
Boyu:28 cm
Ortalama Ömür:40 Yıl

Konuşma Yeteneği: Düşük
Ses Seviyeleri:Orta
Bakım: Orta

Özellikleri: Bir Amazon türü olmamasna rağmen sarı-alın amazon olarak satıldığı bilindiğinden bu bölümde ele alınmıştır. Bu tür, boyut olarak amazonlardan daha küçüktür ve konuşma olarak da çok daha düşük yeteneğe sahiptir.

SULTAN PAPAĞANLARI

Sultan papağanlarının genel karakterleri sakin ve oyuncudur. Sultanlar insana kısa sürede alışan ve insanla birlikte olmaktan mutluluk duyan bir türdür. Ancak bütün bu olumlu yanlarının yanında ciddi bir güven problemleri de vardır. Özellikle erkek sultanların karşısında ki kişiye güvenmesi bazen zaman alabilir. Bu noktada önemli olan kuşun sizden önce yaşadığı tecrübelerdir. Taşıma sırasında ya da hayatının başka bir bölümünde başka bir insandan zarar görmüş ya da ciddi derecede korkutulmuş bir sultanın insanlara tekrar güvenmesi zaman alırken evde doğmuş ve insanların yanında, elinde büyümüş bir sultanın güvenle ilgili bir problemi olamaz. Aslında konuyu en iyi açıklayan cümle her sultanın bir karakteri olduğudur. Kimisi daha zor eğitilir kimisi daha kolay.
Anavatanları Avusturalyadır.

[Resim: sultanpapaan2.jpg]

Ad: Sultan Papağanı
Latince ad: Nymphicus Hollandicus
Boyu: 28 cm
Ortalama Ömür:15- 30 Yıl

Konuşma Yeteneği: Düşük
Ses Seviyeleri:Orta
Bakım: Kolay

Bigilendirme: Sultan Papağanlarının Erkekleri 15-20 Kelime Arası Konuşur Konuşma Tarzı Daha Çok Islıkvari Şekildedir.



JAKO PAPAĞANI (Afrika Gri Papağanı) Jakolar Konuşmaya En Yatkın Papağanlardır 1000 Kelimeye Kadar Konuşabilmektedirler, Fakat Agrasiftirler Alışma Süreçleri Zordur Sizin Yanınıza Bile Yaklaşmanızı İstemeyebilirler Bu Sebeple Ne Kadar Yavruyken Alırsanız O Kadar Kolay Alışır Size Alışınca Konuşma Eğitimi Verebilirsiniz Sizin Söylediğiniz Komutları Ezberleyerek Sizi Şaşırtabilir Mesela Siz Gel Oğlumu Sürekli Kulllanırsanız Bi Zaman Sonra Oda Size Gel Oğlum Deyip Sizi Çıldırtacaktır. [Resim: jako.jpg]

Ad: Jako Papağan
Latince ad: Psittacus Jako
Boyu:35-40 cm
Ortalama Ömür:40-80 Yıl
Konuşma Yeteneği: Çok Yüksek
Ses Seviyeleri:Yüksek
Bakım: Zor
BENCE: Evde Pek Beslemek Uygun Değildir Helede Apartman Bağırdığı İçin Komşulara Rahatsızlık Verebilir.



OKUYANLARA TEŞEKKÜRLER.

130 Liraya mavi gözlü Albino.

$
0
0
Hafta sonu pazar günü eminönünde gittim ailemle. Mavi gözlü albino vardı 130 liraya. Fiyatina Şaşırmadim ancak mavi gözlü oluşu beni şaşırttı. Babamın yanında para olsaydı alacaktım. Yeni camiiye gittik namaz kıldık. Namaz kıldıktan sonrası kuşun yanına gittik kuşu satmışlardı. Evimiz yakın olsaydı adamı bekletirdik. Esenyurtta oturuyoruz.

geride sadece bir kaç fotoğraf kaldı :((

$
0
0
arkadaşlar bugün akşama doğru en sevdiğim kuşum malesef yuvasından uçtu gitti Confused saatlerce aradım bağırdım çagırdım ıslık çaldım tüm mahalle sakini yardım etti bulabilmek için ama nafile . 3. kattan 4. kata merdiven girişinde kanarya kafesi wardı .oraya marul koymaya çıkcaktım.alyanagı bıraktım tüneğe elime geldi hemen.sonra tekrar bıraktım omzuma atladı bu sefer.bende sen bilirsin istemiyosan gitme dedm oğluma . sonra merdivene çıktım kanaryaların yanına yukardaki balkon kapısıda açıkmış. marulu taktım arkamı dönğp incem aşaya bi adım attım alyanak uçtu.hemen çıktım yukarıya baktım yavrum göklerde süzülüyor özgürce.gel dedim bağırdım ıslık çaldım geri dönsün diye .sonra arkasına bir karga takıldı gözden kayboldular .hemen indim aşagıya o üzüntüyle aradım koşturdum ama yok Confused bir yanım eksildi resmen kafam acaip dumanlı.yarın sabah ilk iş fotograflarını bastırıp kayıp ilanları asacağm mahalleye .inşallah birisi bulmuştur yavrumu aç susuz soğukta napar şimdi çok üzgünüm çook. dikkat edin arkadaşlar kaçmz deyip güvenmeyin ğişman olursunuz.sonra yanarsınız amma iş işten geçer. önleminizi alın ne sizin ne kuşunuzun canı yanmasın Sad(

Yavru sultanlarım

$
0
0
Bana yarın 1.5 aylık 2 tane sultan gelıcek akrabam verıyor. Ama hakkında bırsey bılmıyorum kafesı nasıl olur erkek dişi vericek ikisi aynı kafeste kalabılırmı ?? Lutfen yardım edın ikisi aynı kafeste durursa kafesım var benım hemde baya buyuk jako kafesı kadar. Olmazsa yenı kafes alıcam

Kuşlarım anlaşamıyor

$
0
0
dişi kuşum anlaşamıyor yeni aldığım kuşun cinsiyeti belli değil nasıl alıştıra bilirim birbirlerine

Çivili Tuzak

$
0
0
Kuşlar yuva yapsın diye evlerin mimarisine 'Kuş Evleri' ekleyen bir milletten, kuşlar pislemesin diye AVM pencereleri önüne çivili tuzaklar yerleştiren bir millete !!!

Bunu yapanların vicdanını sorgulamak lazım.


[Resim: nkvy8.jpg]

Selam uretim hakkinda fikirlerinizi alabilimiyim

$
0
0
Arkadaslar benim wf ciftim aldigimdan beri ciftlesiyorlar ara vererek yuvaliga giriyorlar ama disi kusum daha hic yumurtlamadi bos yumurtasini bile gormedim yedi ay ile bir yas arasi sanirim[Resim: 8aja9eda.jpg]

Tesekkur ederim

Evimize Yeni Katılan Mıstık'ın Başındaki Kellik

$
0
0
İyi günler arkadaşlar yeni aldığım sultanın başında kellik var bunun sebebi ne olabilir birde tüyler yeniden çıkabilir mi petshop a götürüp değiştirmek istemiyorum çünkü daha önce almış olduğum dişi gri kuşumuz fıstık ile çok iyi anlaştılar ve hatta onu bizden bile korumaya çalışıyor.
[Resim: nlfkh.jpg]
[Resim: nlfld.jpg]

Sultanlarım geldi

$
0
0
2 aylık sultan demişti akrabam doğrumudur birde şu kafa tüyleri ne zaman çıkar önemli birşey değil dimi ?? brii dişi biri erkek denmişti


[Resim: 5akr68.jpg]

[Resim: ei7f2f.jpg]

[Resim: dg2nao.jpg]

[Resim: 2zxwcr9.jpg]

[Resim: 2vl03lz.jpg]

yardım kusum yumurtladı.

$
0
0
kuscuda ıkı hafta once erkek dıyerekten aldıgım kus yumurtlamıs.yaklasık kusum 8 aylık felan bu yumurtadan yavru cıkarmı? veya yumurtayı ne yapmam lazım ustune yatıyo suan.yardımcı olurmusunuz ılk defa papagan beslıyorum daha alalı ıkı hafta oldu.

kuşum yumurtaya yatmıyor

$
0
0
arkadaşlar pied cinsi dişi kuşum 3 tane yumurtladı ancak yuvaya girmiyor ve yumurtanın üzerine yatmıyor neden olabilir yardım

yeni sultan papağnımız geldi

$
0
0
herkese slm, yeni misafirimiz gelmiştir forum üyelerinden tavsiyelerini yorumlarını beklemekteyiz yeniyiz tşk saygılar.... [Resim: 286z5i.jpg] [Resim: 2v81e6r.jpg][Resim: 5e712h.jpg] [Resim: 5e712h.jpg][Resim: jkaadh.jpg][Resim: 2wn1f2s.jpg][Resim: jkaadh.jpg][Resim: dr3t6q.jpg]

sultanı alsammı almasammı

$
0
0
arkadaşlar erkek bir sultan alıcam pearl olmasını istiyorum bir tane buldum ama kırçıları az tüy değiştirirken pied olmasından korkuyorum

erkek sultanim kiz arkadas istiyor fakat bulamiyorum. yine erkek alsam olur mu?

$
0
0
pasam kiz arkadas istiyor artik bunu cok belli ediyor fakat bulundugum yerden dolayi alamiyorum. bulamiyorum malesef. yine erkek sultan alsam arkadas olurlar mi? yoksa kiz arkadas istemeye israrla devam eder mi? sizce ne yapmaliyim???

Susmuyorlar

$
0
0
2 tane sultan papağanım var 2 aylıklar ve aynı kafesteler şuanlık kafesleri birazcık kücük oyun alanları yok . ve sabah 9 da başlayıp aksam 6 ya kadar ötüyorlar Acik-agizli-gulumseme bir sorunmu var yoksa normalmi bu gerçekten rahatsız ediyolar insanı ben yanına gidince hiç biri ötmüyor arkamı dönüyorum başlıyorlar ötmeye çizgi film gibi oldu Acik-agizli-gulumseme

Sizce Ne Yapmalıyım ?

$
0
0
Arkadaşlar 5 günlüğüne İstanbul dışına çıkacağım. Uçak ile gideceğim yalnız gideceğim firma uçaklara hayvan sokmuyor. Ev boş olacak sizce kuşumu evde bırakıp kafesine bol bol yem, su koyup öyle mi gideyim yoksa 5 günlüğüne bakması için petshopa mı vereyim ? Petshopu işleten kişileri tanıyorum iyi niyetli insanlar eminim iyi bakacaklardır. Daha yeni hayvan satmaya başladılar kafeslerin hepsi dolmadı Sultanımı ayrı bir kafese koyacaklardır. Her gün 1 tane darı verin derim birde canı sıkılmaz gibime geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum. 5 gün sonra kuşumu geri aldığımda bana yabancılaşmaz umarım. Huh

tüy yolma sorunu

$
0
0
arkadaşlar merhaba mahmut'la meloşu'mun bir sorunu var gerçi sorun mahmutta gözüküyor ama mahmut durmadan meleşumun ense kısmından durmadan tüylerini yonuyor sizce nedendir acaba bu sorun nerdeyse ense kısmında tüy bırakmayacak aslında güzelde anlaşıyorlar sadece meloşum yumurtlama yapmıyor yakın çekim görüntüleri


arkadaşlar yokmu yardımcı olacak tecrübeli bir arkadaş?
Viewing all 2949 articles
Browse latest View live